Personal Mental Coach/ Counselor

Als personal mental coach/ counselor, begeleid ik mensen op hun levensweg. Jonge mensen, mensen van middelbare leeftijd en ook ouderen komen hier voor hulp bij het vinden van meer tevredenheid over en plezier in het leven. We leven in een sterk geindividualiseerde samenleving, waarin het vinden van een weg die bij je past een hele uitdaging is. Het echte goede gesprek, de broodnodige feedback over hoe je je voelt en wat je wilt bereiken, het breed kunnen leggen van ideeen, staan onder de druk van alle ingrediënten van onze sterk geindividualiseerde prestatiemaatschappij. Steeds vaker zijn mensen, jong en oud, alleen maar bezig met het vervullen van hun taken in een hectisch raderwerk van eisen van hun werk. Na een werkdag vallen ze uitgeput op de bank en steeds vaker gebeurt dit ook nog in een leeg huis. Er is geen ruimte om het te hebben over hetgeen je dwarszit in je bestaan. Er is geen tijd om met anderen te praten over gevoelens en ambities.

Als personal coach en counselor schep ik allereerst de rust die nodig is, de stilte in het hoofd van mijn client, om weer zelf na te kunnen denken. Al was het een uurtje per week. Samen scheppen we orde in de chaos, in de hectiek van elke dag. Dan komen we beetje bij beetje bij de persoon die de client is: iemand met behoeften, karakter en gevoelens, iemand die iets van het leven wil maken.

We ontdekken samen wat de client met zijn of haar leven wil. Wat zijn de doelen, wat is de ambitie. Vervolgens gaan we kijken wat er nodig is om die doelen te kunnen bereiken. Er wordt gewerkt aan verschillende facetten van een goede succesformule voor persoonlijke groei:

  • Communicatie: de interactie met anderen, hoe je met anderen communiceert, is belangrijk voor het maken van contact.
  • Assertiviteit: opkomen voor jezelf is een must in onze samenleving
  • Persoonlijke Effectiviteit: over balans en inzichtelijk maken wat jou beweegt
  • Zelfvertrouwen: meer inzicht in je mogelijkheden e.d. geven je het zelfvertrouwen waarmee je meer succesvol zult zijn op allerlei terreinen
  • Time Management: Goed omgaan met tijd vermindert chaos en stress

Zoals ik al eens heb geschreven: ik ben van oorsprong lerares lichamelijke opvoeding. Ik combineer die kennis en ervaring met die van de counselor/ coach en exitcounselor die ik inmiddels alweer vele jaren ben. De combinatie leidt tot de uitwerking van het “Mensana in corpore sano”(= een gezonde geest in een gezond lichaam). De meerwaarde van de combinatie van mijn brede opleiding zowel op counseling-coaching-terrein als op sport-en bewegingsterrein biedt veel mogelijkheden.

Ben je niet tevreden met je bestaan of zoek je naar meer rust in je hoofd, dan ben je welkom in mijn praktijk. De praktijk kent naast personal mental coaching/ counseling ook andere vormen van counseling, exitcounseling voor slachtoffers van hersenspoelen en sportconsultancy. Lees daarvoor gerust verder op mijn websites.

De begeleiding/support/ondersteuning kan via consulten in mijn praktijk, per e-mail, per telefoon, via internet(Skype-video), huisbezoek in de regio en mengvormen van alle mogelijkheden.

 

Tot zover een korte impressie van mijn rol als personal mental coach/ counselor

Voor meer info kunt u me natuurlijk bellen: 06-55168867

Of mailen: [email protected] 

Hieronder een video introductie van de lezing/workshop/training: Loverboys: Het is OVER boys! van Sjoukje Drenth Bruintjes: