Programma Mini-Seminar creative counseling

Programma Seminar Creative Counseling van Sjoukje Drenth Bruintjes

t.g.v. de officiële opening van
Counseling & Consultancy Praktijk Sjoukje Drenth Bruintjes op 24 januari 2006

Adres van het Seminar:

Burg. Schonfeldsingel 57

9671CG Winschoten

(een lokatie van het St. Lucas Ziekenhuis, gesitueerd schuin tegenover het hoofdgebouw van dit ziekenhuis)

Praktijk adres:

Counseling en Consultancy Praktijk Sjoukje Drenth Bruintjes/

Creative Counseling

Brugstraat 11

9665ML Oude Pekela

Tel: 06-55168867

E-mail: [email protected]

Internet: www.counselingpraktijk.nl

extra info dwingende beïnvloeding en sektes: www.sektehulp.nl

Meer over slachtoffers van loverboys: www.slachtofferloverboys.nl

De praktijk is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Groningen

onder nummer: 02086875

Dit evenement werd in 2006 georganiseerd door Sjoukje Drenth Bruintjes. Zij bood u deze activiteit gratis aan.

Programma Mini–Seminar Creative Counseling

Programma

De zaal is open vanaf 18.30 uur. Er is koffie en thee. Ook kunt u van de gelegenheid gebruik maken om, voor aanvang van het officiële gedeelte om 19.00 uur, een kijkje te nemen in de spreekkamer van Sjoukje Drenth-Bruintjes.

19.00 uur Inleiding/Welkom Mini-Seminar Creative Counseling

Sjoukje Drenth-Bruintjes, counselor/coach, registercounsellor, exitcounseler, sportconsultant, lerares lichamelijke opvoeding. Sjoukje leidt het mini-seminar in en heet u van harte welkom.

19.05 uur “Luctor et emergo”: “Over leven”

Milena Calovini, vertelt op intrigerende wijze over de mogelijke impact van 2 sektarische structuren: Baghwan en Miracle of Love (MOL) en over een mogelijke weg eruit.
(haar speech zal in het engels zijn).

19.20 uur De toegevoegde waarde van de counsellor in de gezondheidszorg.

M. Uitdewillgen, bestuurslid van de Stichting Counselling Nederland, legt uit wat de counsellor in de gezondheidszorg kan betekenen.

19.35 uur Angst voor ‘Het boze oog’, het verzet ertegen en leren wat vrijheid is

Andre Venema beschrijft de impact van de religieuze sektarische structuur van de Noorse Broeders op zijn leven. Andre is opgegroeid binnen de Noorse Broeders. Op de grens van volwassenheid breekt hij met die beweging. Op latere leeftijd vat hij de moed om de Noorse Broeders aan te klagen wegens mishandeling.

19.50 uur Korte pauze

19.55 uur Creative Counseling, een praktijk met 3 disciplines

Sjoukje Drenth-Bruintjes geeft een nadere uitleg van de 3 disciplines van haar praktijk: counseling, exitcounseling en sportconsultancy. Daarnaast zal ze enige aandacht schenken aan “het waarom” van het starten van de Counseling & Consultancy Praktijk.

20.10 uur Bram Bakker over: “Te zot voor woorden”

Bram Bakker, psychiater en schrijver, baarde opzien met zijn in 2003 uitgegeven boek: “ Te gek om los te lopen”.
Een kritisch boek over de psychiatrie en de organisatie ervan in Nederland.
Op dit seminar vertelt hij over de psyche van de mens aan de hand van zijn allernieuwste boek: “ Te zot voor woorden”. In dit boek gaat Bram Bakker in op de mogelijkheden en onmogelijkheden binnen de hedendaagse psychiatrie en geeft hij zijn visie op persoonlijke gevoelens in de patiënt-arts relatie.

20.30 uur Bruintjes over Bruintjes

Jan Jacob Bruintjes, wethouder van de gemeente Borger-Odoorn, voormalig leraar engels en neef van Sjoukje, zal op zijn geheel eigen humoristische en diepzinnige wijze iets vertellen over wie Sjoukje is.

20.45 uur Presentatie van de nieuwe dichtbundel van Sjoukje:“Waves”
Sjoukje Drenth-Bruintjes, auteur van de dichtbundel Waves, zal haar nieuwe autobiografisch getinte dichtbundel presenteren. De dichtbundel is bedoeld een dichterlijke weergave te zijn van de impact van een situatie, die in zijn functioneren als 2 druppels water lijkt op het functioneren van een sektarische structuur, op de emoties en vriendschap van en tussen twee mensen.

21.00 uur De officiële opening van de Counseling & Consultancy Praktijk/ Creative Counseling door Reina Willemijntje Drenth

Reina Willemijntje Drenth is de dochter van Sjoukje en Erik. Reina zit op dit moment in 2006 in de derde klas van het gymnasium. Een van haar hobby’s is het schrijven van gedichten. Sommige gedichten gaan over haar beleving van de druk van de mogelijk sektarische structuur waar het gezinnetje Drenth mee te maken kreeg. Twee van haar gedichten van toen, staan in ” Waves” .

Na het officiële gedeelte is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de verschillende deelnemers in ongedwongen sfeer onder het genot van een hapje en drankje. U kunt de twee dichtbundels van Sjoukje( “ Een knuffel voor jou” en “Waves”) inkijken, eventueel kopen en laten signeren.Tevens is er, evenals voor aanvang, de mogelijkheid om en kijkje te nemen in de spreekkamer van Sjoukje.

Meer weten over de dichtbundel Waves? Link dan naar:

U kunt Waves inmiddels bestellen:

· Uitgeverij Free Musketeers
· Schrijvertjes Gedichten –en Proza Shop: For You.