VIP linken loverboys

VIP-linken, agenda loverboys problematiek

en de aanpak van Sjoukje Drenth Bruintjes

Inleiding

Hieronder een aantal nuttige links betreffende de problematiek en hulp slachtoffers van loverboys en informatie over de activiteiten, lezingen en workshops van Sjoukje Drenth Bruintjes over loverboys, de slachtoffers en Sjoukje´s succesvolle methode van hulp: exitcounseling.

Counseling en Consultancy Praktijk Sjoukje Drenth Bruintjes

Brugstraat 11

9665 ML Oude Pekela

Praktijk tel: 06-55168867

E-mail: [email protected]

Internet: Praktijk website:  www.counselingpraktijk.nl

Informatie over destructieve controletechnieken / hersenspoeltechnieken en destructieve sekten: www.sektehulp.nl

Informatie over werkwijze loverboys en exitcounseling / aan slachtoffers van loverboys: www.slachtofferloverboys.nl

 

VIP linken

Tips:

Historie workshops en media-deelname  van Sjoukje Drenth Bruintjes m.b.t. loverboys problematiek:

 • Workshop voor slachtoffers en ouders van slachtoffers te Utrecht bij Stichting Stade: Hoe kreeg de loverboy vat op je dochter?
 • Workshop voor hulpverleners die met loverboys problematiek in aanraking komen te Utrecht bij Stichting Stade
 • Workshops op het landelijke congres bij Stichting Stade en Pretty Woman over loverboys problematiek te Utrecht: De loverboys constructie i.s.m. de werking van destructieve controletechnieken
 • Markant, maandblad gehandicaptenzorg, Interview met Sjoukje over loverboys problematiek
 • Fragment (tv) uit Eenvandaag op 27 oktober 2008: loverboys problematiek in Nederland a.d.h.v. het boek van ex-loverboysslachtoffer Maria Mosterd
 • Verschillende keren Sjoukje´s workshop: Loverboys: Het is OVER boys!
 • METRO over loverboys problematiek ( 3 december 2008) Milou van der Wil, journaliste, schrijft in de METRO haar verslag van het verhaal van een slachtoffer van een loverboy. In verband met dit artikel heeft ze op het landelijke congres van Pretty Woman de workshop van Sjoukje Drenth Bruintjes gevolgd. Hiervan doet ze ten behoeve van het artikel in de METRO een korte weergave: Beinvloedingstechnieken in de loverboysconstructie volgens exitcounselor Sjoukje Drenth Bruintjes. Metro over loverboys 1 Metro over loverboys 2
 • RTV-Noord besteedde op 5 maart 2009 aandacht aan de aankomende workshop loverboys:“Het is OVER boys” van Sjoukje Drenth Bruintjes op 18 april 2009. Hieronder de linken naar de uitzendingen van radio en tv, alsmede de nieuwsbrief     van RTV-Noord
 •  TV: Groningen vandaag in gesprek met Sjoukje Drenth Bruintjes ( direct interview met Sjoukje zien: op ongeveer 10.30min. van het programma)
 • De controle terug: artikel Volkskrant over Sjoukje Drenth 18 maart 2009 Interview in de Volkskrant met Sjoukje Drenth Bruintjes over haar leven, werk, visie en motivaties m.b.t. haar specifieke vorm van hulpverlening: exitcounseling….ook voor slachtoffers van loverboys en dierbaren van het slachtoffer
 • Politie vakblad Blauw: Interview met Sjoukje Drenth Bruintjes (20 juni 2009)Een interview van het politievakblad Blauw met Sjoukje Drenth Bruintjes over haar visie op en aanpak van loverboys problematiek. Een open gesprek met Sjoukje Drenth.
 • Psychologie Magazine: Ingepalmd en afgezonderd. (2010) Interview met Sjoukje Drenth over destructieve controletechnieken.
 • Loverboys … ontmaskerd minder mooi. Een congres van MEDILEX voor psychologen, orthopedagogen, maatschappelijk werkers, gedragswetenschappers e.a.. Sjoukje Drenth Bruintjes is een van de sprekers en panelleden.
 • Project lezing + debat loverboys problematiek voor scholieren van bibliotheek en Aletta Jacobs Lyceum in Hoogezand.(21 januari 2010) Sjoukje Drenth houdt een lezing over loverboys problematiek en neemt deel aan het Lager huis debat van de scholieren hierover.
 • Incompany workshop. Visie en werkwijze loverboys problematiek van Sjoukje Drenth Bruintjes Jongerenhuis Harreveld Sector Alexandra in Almelo, nu Avenier: Besloten activiteit voor medewerkers van dit jongerenhuis: de locatiedirectie (de  locatiedirecteur en hoofd behandeling), gedragswetenschapperspedagogisch medewerkers en afdelingshoofden.
 • Andere jaarlijkse activiteiten:
  • workshops over loverboys voor scholieren van praktijkschool tot vwo.
  • interactieve lezing loverboys: Het is over boys, voor verschillende instanties van studenten tot hulpverleners en politie

Video/tv/radio impressies, fotoimpressies:

een kleine greep uit andere workshops,themamiddagen, lezingen en media-deelnames van Sjoukje Drenth Bruintjes:

 • Perception Video impressie Een lezing over Miracle of Love van Sjoukje drenth Bruintjes op de internationale conferentie van de International Cultic Studies Association te Brussel(jun 2007)
 • Seminar Creative Counseling te Winschoten, georganiseerd door en t.g.v. de start van de Counseling en Consultancy Praktijk van Sjoukje Drenth Bruintjes (jan 2005)
 • Foto impressie
 • Video impressie
 • NOVA-uitzending (12 juli 2008, later heet dit actualiteitenprogramma Nieuwsuur) Een interview met Sjoukje Drenth over de perikelen omtrent de Orde der Transformanten
 • NETWERK-uitzending Studio interview met Sjoukje Drenth Bruintjes
 • RTV-Noord besteedde op 5 maart 2009 aandacht aan de aankomende workshop loverboys: “Het is OVER boys” van Sjoukje Drenth Bruintjes op 18 april 2009. Hieronder de linken naar de uitzendingen van radio en tv, alsmede de nieuwsbrief     van RTV-Noord
 • TV: Groningen vandaag in gesprek met Sjoukje Drenth Bruintjes ( direct interview met Sjoukje zien: op ongeveer 10.30min. van het programma)
 • BNN-Today radio 1: BNN radio Impressie van lezing van Sjoukje Drenth over loverboys op het Friesland College in Heerenveen(24 april 2009) Een radio impressie van BNN Today van de lezing over loverboys problematiek van Sjoukje Drenth Bruintjes op het Friesland College in Heerenveen. Sjoukje Drenth is behalve hulpverlener, ook bekend van haar intrigerende lezingen en workshops, o.a. over loverboys problematiek. Deze keer stond ze voor ongeveer 40 studenten welzijnswerk aan het Friesland College in Heerenveen. De studenten luisterden geboeid naar haar visie en daaruit voortvloeiende bijzondere en succesvolle wijze van begeleiden van slachtoffers van loverboys. Een journalist van BNN Today deed verslag.
 • Media aandacht voor het werk en de visie van Sjoukje Drenth Bruintjes Deze link verwijst naar de website met kranten artikelen, artikelen in tijdschriften, tv -en radio interviews e.d van Sjoukje Drenth Bruintjes. Zij heeft succes met haar manier van hulp verlenen aan slachtoffers van loverboys. In haar praktijk melden zich in eerste instantie meestal ouders die hun dochter/zoon kwijt zijn geraakt aan een loverboy of pooierboy. Na een subtiel uitgestippelde route met de ouders, komt het slachtoffer uiteindelijk zelf in de praktijk van Sjoukje. Dan duurt het niet lang meer dat het slachtoffer weer een eigen leven op kan bouwen.

Ander nieuws over loverboys

 • Van ‘loverboy’ naar ‘pooierboy’ (Bron: dagbaldwoensdag 12 november 2008) DEN HAAG (ANP) – Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie noemt   loverboys voortaan pooierboys. Hij introduceerde het nieuwe begrip woensdag in een overleg met de Tweede Kamer. De bewindsman en ook diverse Kamerleden willen af van de volgens hen misplaatste en veel te lief klinkende term loverboys. ,,Het zijn pooiers”, constateerdeHirsch Ballin. Maar het zijn vaak ook jonge jongens (‘boys’). De minister hoopt dat met het woord pooierboy ,,het vergoelijkende” ervan afgaat. De jonge ronselaars proberen meisjes in te palmen om hen uiteindelijk in de prostitutie uit te buiten. Justitie beschouwt de jongens als mensenhandelaren.
 • Loverboys werven hun slachtoffers steeds agressiever ( Bron: Nu.nl en AD maandag 2 mei 2011) AMSTERDAM – Loverboys worden steeds grover bij het ronselen van meisjes in jeugdinstellingen. De jonge pooiers dringen met geweld en bedreigingen panden binnen, sluiten meisjes op in hun eigen kamer of infiltreren als uitzendkracht. Dat schrijft het AD maandag op basis van een rapport van Limburgse jeugdzorginstellingen.Volgens de instellingen verleggen loverboys uit de Randstad hun werkveld meer naar de provincie en kiezen ze vaker meisjes van rond de 18 jaar.
 • Straffen omhoog en tot levenslang voor loverboys (Bron: Trouw dinsdag 19 december2011) Minister Opstelten wil de straffen voor loverboys verhogen van 8 naar 10 jaar cel. Indien een slachtoffer van een loverboy door haar nare omstandigheden is overleden, wil hij het mogelijk maken om levenslang te kunnen geven aan een loverboy.